Usunięcie obiektu (kontaktu, szansy sprzedaży lub przestrzeni) powoduje jego przeniesienie do zakładki Usunięte. W przypadku, gdy przez pomyłkę usuniesz kontakt, istnieje możliwość jego przywrócenia. W tej kwestii schemat postępowania w Livespace jest taki sam dla osób, firm, szans sprzedaży i przestrzeni.

W tym artykule opisaliśmy:


Przywracanie obiektu w Livespace

Aby przywrócić obiekty, przejdź do odpowiedniej zakładki (Kontakty, Szanse sprzedaży lub Przestrzenie), a następnie wybierz Usunięte z sekcji po lewej stronie.

Teraz możesz przywrócić pojedynczy obiekt lub skorzystać z Operacji na liście, aby masowo przywrócić wiele usuniętych obiektów.

Jeżeli jesteś na profilu usuniętego obiektu, możesz go przywrócić za pomocą opcji Przywróć:


Trwałe usunięcie obiektu

Jeżeli chcesz trwale usunąć obiekty, możesz to zrobić z sekcji Usunięte lub przechodząc na profil usuniętego obiektu:

Po trwałym usunięciu obiekt będzie widoczny w miejscach, z którymi był powiązany (na przykład z szansą sprzedaży). Po próbie przejściu do profilu pojawi się komunikat o usuniętym obiekcie - w tym momencie może go przywrócić Administrator lub autor obiektu.


Wyczyszczenie danych osobowych

Jeżeli chcesz wyczyścić dane osobowe podczas usunięcia kontaktu, włącz odpowiednią opcję w Ustawieniach konta > Kontakty.

Wtedy usunięte kontakty będą miały gwiazdki w miejscach z danymi osobowymi. Dzięki temu - nawet jeśli obiekt zostanie odszukany przez użytkowników lub przywrócony - gwiazdki pozostaną, zapewniając bezpieczeństwo danych.


Dowiedz się więcej

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?