Import danych może zostać wycofany wyłącznie przez użytkownika z uprawnieniami Administratora. Jeśli ich nie posiadasz, poproś Administratora o wykonanie tej operacji.

Aby wycofać zaimportowane dane z Livespace:

1. Wejdź w Ustawienia profilu lub Ustawienia konta > Import i eksport.

2. Naciśnij ikonkę Wycofaj import w kolumnie Wycofaj obok odpowiedniego importu.

Wycofanie importu spowoduje usunięcie zaimportowanych danych. Usunięte dane nie będą widoczne na listach oraz w wyszukiwarce, natomiast będą widoczne w miejscach, do których zostały przypisane, na przykład: wycofany i usunięty kontakt, będzie nadal widoczny jako kontakt w szansie sprzedaży wcześniej powiązanej z tym kontaktem.

Warto wiedzieć

  • Wycofanie importu nie cofnie zmian, które zostały dokonane wskutek edycji istniejących już obiektów poprzez import. Wycofanie importu dotyczy jedynie usunięcia obiektów, które zostały dodane podczas importu. Jeżeli import nadpisał dane, nie ma możliwości powrotu do stanu sprzed importu.

  • Jeśli podczas importu lub już po nim widzisz, że polskie znaki na Twojej liście kontaktów wyglądają dziwnie, prawdopodobnie pojawił się problem z kodowaniem znaków. Wycofaj taki import, a następnie skorzystaj z porad opisanych we wpisie: Jak zmienić kodowanie znaków przed importem pliku.


Czytaj też:

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?