W Livespace CRM w pakiecie Automation lub wyższym, administrator konta ma wgląd do rejestru zmian dokonanych przez użytkowników w kontaktach, szansach sprzedaży i zadaniach. Historia zmian pozwala ustalić kto, kiedy i jakich zmian dokonał podczas pracy na firmach, osobach oraz szansach sprzedaży.

Aby przejść do historii zmian, wejdź w Ustawienia konta i zakładkę Historia Zmian.

Jako Administrator, masz dostęp do informacji o:

  • dacie wykonania czynności;

  • użytkowniku;

  • rodzaju obiektu – czy zmiana została wykonana na profilu osoby, firmy, czy szansy sprzedaży;

  • nazwie oraz linku do zmienionego obiektu;

  • rodzaju wykonanej operacji: dodaniu, edytowaniu, usunięciu kontaktu, anonimizacji danych;

  • wprowadzonej zmianie – nazwie pola, którego zawartość została zmieniona oraz treści przed i po zmianie.

Rodzaje wprowadzonych zmian dla kontaktów, jakie są widoczne w Historii zmian, to między innymi:

  • udostępnienie klientowi zgód marketingowych do edycji;

  • dodanie tagów do profilu kontaktu;

  • zmiana danych, na przykład numeru telefonu;

  • dodanie kontaktu do Grupy.

Dla szans sprzedaży odnotowywane są między innymi:

  • edycja źródła pozyskania szansy sprzedaży

  • dodanie lub usunięcie powiązań

  • zmiana daty finalizacji

  • zaznaczenie działań w procesie

  • zmiana procesu

  • edycja danych dotyczących produktów

A w przypadku zadań, masz dostęp do informacji o:

  • edycji priorytetu zadania;

  • dodaniu lub usunięciu uczestników w zadaniu oraz odpowiedzialnego;

  • zmianach dot. ustawienia przypomnień;

  • modyfikacji nazwy i typu (rodzaju zadania);

  • zmianach w datach startu zadania i jego zakończenia;

  • zmianie dot. prywatności zadania;

  • usunięciu zadania.

Historia zmian jest podsumowaniem działań użytkowników wykonanych na profilach kontaktów, szans sprzedaży i zadań. Pozwala managerom na lepsze zarządzanie zarówno zespołem, jak i danymi.

Zamieszczone filtry pozwalają na efektywną pracę z listą i szybkie znalezienie potrzebnych danych. Możliwe jest filtrowanie po: datach, danych użytkownika, obiektu oraz rodzaju operacji.

Warto wiedzieć: Można również filtrować po usuniętych użytkownikach.

W dowolnym momencie administrator może zapisać dane z Historii zmian do pliku Excel (.xls). Aby to zrobić wystarczy wybrać opcję Eksportuj listę.

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?